Școala de arta vinului

Școala internațională de vară, organizată de Facultatea de Business și Turism, prin Departamentul de Turism și Geografie – cu sprijinul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și al Asociației Degustătorilor Autorizați din România – se va ține în arealul viticol Târnave, în septembrie a.c.

Locul de desfășurare a ediției 2017 a Universității Economice de Vară este podgoria Târnave, cu centrele viticole principale Blaj și Jidvei. Municipiul Blaj (tren direct din București) este și prim centru al mișcării de emancipare de odinioară cunoscute ca Școala Ardeleană, precum și… triplu campion național en-titre la volei feminin. La 1866, ajuns la Blaj, Eminescu exclama: „Te salut din inimă, Roma-mică. Îți mulțumesc, Dumnezeule, că m-ai ajutat s-o pot vedea!” Oare de ce? Vom constata împreună!

„Secretele” viticulturii, vinificației, degustării vinurilor și someleriei vor fi împărtășite de specialiștii de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Blaj. Între altele, programul include o excursie la Alba Iulia, reședința județului („Cealaltă Capitală”), dar și o zi întreagă de participare la culesul strugurilor – drept pentru care, pentru participanți (studenţi români și străini, de la oricare dintre facultăţi, de la licenţă, masterat sau doctorat), se impune o condiție fizică medie.

Perioada de desfășurare este 3-9 septembrie. Condițiile de cazare și masă sunt la nivelul unui campus studențesc. Pentru a acoperi contravaloarea serviciilor, avem deja o alocare din partea Ministerului Educației Naționale. Alte informații, la nicolae.lupu@com.ase.ro. Înscrierea se face până la intrarea în sesiune, la sala 2703, la dna Cristina Pop, prin achitarea unui depozit de garanție, de 100 de lei (singura contribuție financiară din partea participanților – în speranța că alocarea din partea ministerului va fi acoperitoare), ulterior suma fiind utilizată pentru premierea câștigătorilor concursurilor organizate.

Adauga un Comentariu